• Máj, lásky čas je tu...

          • Kalendár obracia svoje strany raketovou rýchlosťou a takto nám práve preletel aj uplynulý mesiac apríl, ktorému sme pomohli prebúdzať prírodu zaujímavými aktivitami. Apríl naštartovali sviatky jari, Veľkú noc. Ďakujeme ešte raz rodičom za spoluprácu pri veľkonočnej výzdobe nášho parku. V apríli sme navštívili školskú knižnicu v základnej škole s deťmi z triedy lienok, aj včielok. S predškolákmi sme objavovali mesto Levoča a okrem múzea špeciálneho školstva a jeho zaujímavostí sme spoznávali aj historické skvosty, ktoré nám mesto ponúka. Navštívilo nás tiež divadlo Babadlo so svojím predstavením „O psíčkovi a mačičke“, kedy sa škôlka triasla smiechom. Oslávili sme Deň Zeme a stali sa jej ochrancovia. Naši predškoláci absolvovali zápisy v základnej škole. Sme nesmierne vďační za spoluprácu s miestnym klubom dôchodcov, ktorí nám pravidelne od marca chodia robiť radosť čítaním rozprávok pred spinkaním. Deti si to užívajú a veľmi sa tešíme vzájomnej spolupráci. Na našom školskom dvore nám pribudlo nádherné umelecké dielo, drevený páv, ktorý sa stal našim strážcom pred vstupom do škôlky. Ďakujeme.

            Snáď spomalí čas svoje tempo mesiac máj, plný lásky, kedy sme v prvom rade stihli vyznať lásku našim mamkám milým vystúpením deti v kultúrnom dome, na ktoré sme sa usilovne pripravovali.  Navštívili sme hasičov v našej obci, ktorí nám pri príležitosti sviatku sv. Floriána otvorili brány hasičskej zbrojnice a predviedli nám svoje nástroje. Vyskúšali sme si, aké to je hasiť oheň, ohromil nás hasičský  psík pomocník a neuveriteľné množstvo ocenení za ich úspešné pôsobenie. Ďakujeme za túto možnosť a tiež za milé pohostenie. V mesiaci máj sa ponoríme aj do časových vzťahov, ale aj do života samotného, do jeho vývoja.  Naša materská škola sa zapojila do projektu „Láska kvitne v každom veku“ a tešíme sa, že budeme mať tú česť potešiť našimi láskavými výrobkami klientov nášho DSS. Taktiež nás čaká spoznávanie exotických zvierat, na ktoré sa plánujeme pozrieť na našom školskom výlete.     

          • Zápis do materskej školy v Spišskom Štvrtku

          • Zápis do materskej školy Obrancov mieru 398/1, 053 14 Spišský Štvrtok

            na školský rok 2024/2025

            Riaditeľstvo Materskej školy Obrancov mieru 398/1, 053 14 v Spišskom Štvrtku oznamuje, že zápis sa uskutoční v termíne od 13.5.2024 do 17.5.2024 podaním Žiadosti o prijatie dieťaťa do materskej školy.

            Možnosti podania žiadosti:

            • Poštou na adresu materskej školy.
            • Osobne vodiť do poštovej schránky.
            • Osobne odovzdať riaditeľke školy v čase od 6:30 – do 12:30.
            • Emailom oskenované podpísané tlačivo žiadosti oboma zákonnými zástupcami spolu s potvrdením od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktoré je súčasťou tlačiva žiadosti.
            • Prostredníctvom elektronického dokumentu, ktorý je autorizovaným elektronickým podpisom.
            • Prostredníctvom elektronického podania doručeného do elektronickej schránky materskej školy.

            Povinné náležitosti uvedené na žiadosti :

            • Podpisy oboch zákonných zástupcov, rodičov.
            • Potvrdenie od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktoré bude obsahovať údaj o povinnom  očkovaní.
            • V prípade, ak pôjde o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami (ďalej len ŠVVP), priloží zákonný zástupca aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a odporúčanie všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Podmienky  pre prijímanie detí do materskej školy Obrancov mieru 398/1, 053 14 Spišský Štvrtok, na školský rok 2024/2025:

            • Na predprimárne vzdelávanie sa prijíma dieťa od troch rokov veku.
            • Do materskej školy je možné prijať aj dieťa po dovŕšení dvoch rokov veku, ak to kapacitné možnosti dovoľujú.
            • Na predprimárne vzdelávanie v materskej škole nemožno prijať dieťa mladšie ako dva roky.
            • Prednostne sa prijímajú deti s trvalým pobytom v Spišskom Štvrtku.

            Kritéria pre prijímanie detí podľa podľa § 59 ods. 2 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „školský zákon“) sa na predprimárne vzdelávanie v materskej škole prednostne prijímajú:

            • Deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné, čiže deti, ktoré dosiahnú päť rokov veku do 31. augusta príslušného kalendárneho roka.
            • Deti, ktoré majú právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie. Pozn.: Právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie podľa predpisov účinných od 1. septembra 2023 má na školský rok 2024/2025 len dieťa, ktoré dovŕši štyri roky veku do 31. augusta 2024. Právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie podľa predpisov účinných od 1. septembra 2023 na školský rok 2024/2025 sa uplatňuje podaním žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v čase od 13.5.2024 do 17.5.2024.
            • Deti na základe rozhodnutia súdu, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné.

            Ďalšie podmienky prijímania detí do materskej školy v tomto poradí:

            • deti, ktoré už majú súrodenca v našej materskej škole.
            • ostatné deti v závislosti od veku a kapacity materskej školy.
            • deti, ktoré dosiahnu vek dvoch rokov do 31.augusta.
            • deti bez výnimky, ktoré majú osvojené základné hygienické a samoobslužné návyky a sú primerane samostatné (nemá plienky, fľašu, cumlík, samostatne, prípadne s pomocou používa lyžicu na jedenie, pohár na pitie, používa  WC, umyje si ruky, oblečie a obuje sa s pomocou, verbálne komunikuje  s okolím).

            V prípade, ak sa zákonní zástupcovia dohodnú, že žiadosť podpisuje len jeden zákonný zástupca, rozhodnutie sa doručí iba jednému zákonnému zástupcovi, je potrebné túto skutočnosť doložiť spolu so žiadosťou o prijatie dieťaťa do MŠ, vyhlásenie je súčasťou žiadosti.

            Riaditeľka materskej školy vydá rozhodnutie o prijatí, neprijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie od nového školského roku do 30. júna 2024.

          • Marec zatvára stranu knihy...

          • Mesiac apríl nás privítal najkrajšími sviatkami jari. Marec, mesiac kníh však jar privítal a v nás zanechal mnoho prečítaných príbehov a kníh vpísaných do duší našimi zážitkami. S predškolákmi sme sa hneď začiatkom marca vybrali na návštevu do mestskej knižnice v SNV. Cesta autobusom bola pre deti veľmi zaujímavá, ako aj samotná knižnica, kde sme sa dozvedeli veľa nových zaujímavosti a informácií ako knižnice fungujú, no hlavne, aké poklady v sebe ukrývajú. V našej materskej škole sme si vytvorili vlastné triedne knižnice s množstvom nových kníh vďaka projektu „Čítame pre radosť“, ktorej výstavku sme pripravili aj počas Adersenovho večera. Veľké poďakovanie vyslovujeme rodičom za spoluprácu pri príprave detí v recitačnej súťaži „Mám básničku na jazýčku“, ktorú sme si neskutočne užili. Nie len v knihách, ale aj v skutočnosti sme si rôznymi pokusmi overili našich pomocníkov v domácnosti napríklad manipuláciou s vodou, s hrou so svetlom a tieňom, popritom sme sa naučili aj o možných hrozbách a nebezpečenstvách v domácom prostredí, vyrobili množstvo zaujímavých výrobkov. Stali sme sa pomocníkmi niele v domácposti, ale aj pomocíkmi pani Jari a prebúdzali sme s ňou prírodu.  Zasadili sme semienka a pozorovali, ako sa z nich stávajú vlasy panáčika. Prebudili sme jar jarými kvetmi, tancom, piesňami a jarnými hrami o prírode. Celá škôlka vykvitla nielen kvetmi, ktoré sme vyrábali, ale radosťou, ktorú jar so sebou prináša. Radosťou zo života, ktorú jar prebúdza. Sme veľmi vďační, že prebudila aj tvorivosť v rodičoch, ktorí sa zapojili do nášho návrhu a vytvorili nádherný, nezabudnuteľný, spoločný Andersenov večer v podobe domácich divadelných predstavení. Ďakujeme všetkým zúčastneným. Tieto vzácne chvíle spojili nielen vás pri nácvikoch, ale nepochybne aj celú našu škôlkarskú rodinu.  Ďakujeme aj klubu dôchodcov v Spišskom Štvrtku, ktorého členovia nás s láskou uspávali prečítaním krásnych rozprávok pred spaním. Krásne chvíle odovzdávania príbehov nielen v knihách, ale aj tých vlastných, ktoré píše život sám svojou prítomnosťou v nás. Ďakujeme. Zaujímavými aktivitami sme oslávili aj Deň vody a pri každodennom pozorovaní prírody nás jedného dňa znenazdajky privítalo v parku obrovské veľkonočné vajce a my sme hneď vedeli, čo sa chystá. Prípravy oslavy Veľkej Noci boli vo finále. Ďakujeme rodičom za spoluprácu a nádherné veľkonočné ozdoby, ktoré si počas týchto sviatkov robili v parku vzájomnú spoločnosť. Bolo nám cťou nimi pomáhať  zdobiť náš park.

            Apríl je už tu a nesie nám nové zážitky a príbehy. Na pláne máme návštevu knižnice v našej ZŠ s deťmi, ktoré neboli v knižnici v SNV a čaká nás aj divadelné predstavenie divadla Babadla.   Keďže nám počasie nedoprialo zrealizovať lyžiarsky kurz, v apríli si plavecký kurz s predškolákmi určite nenecháme ujsť. Namiesto lyžiarskeho sme však vymysleli náhradu a vydáme sa za spoznávaním nášho okolia. Deň Zeme oslávime zaujímavými aktivitami a budeme ju poznávať nielen v deň jej sviatku, ale skúsime odhaliť jej poklady v podobe krásnej prírody a jej života na nej. Veríme, že vymyslíme plán na jej záchranu a stanú sa z nás veľkí  ochrancovia. Tešíme sa na nové príbehy.          

          • Marec už otvára svoju knihu zážitkov.

          • Hoci bol február dlhší o jeden deň, aj tak rýchlo ubehol.

            My sme však stihli toho veľa. Hneď na začiatku sme ožili farbami a plní nadšenia sa pripravovali na karneval. Škôlka sa obliekla do veselého balónového kostýmu a čakala na šťastné deti, ktoré sa premenili na všakovaké bytosti. Užili sme si plno zábavy, dobrej nálady, radosti a smiechu. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavostí o rôznych povolaniach a niektoré sme si vyskúšali na vlastnej koži. Už teraz sme zvedavé a hrdé na to, čo z našich detí raz bude. V týždni „Pošepnem ti tajomstvo“ sme sa dôkladne a dôverne venovali svojim pocitom a emóciám v zaujímavých prosociálnych hrách a aktivitách, ktoré nás vzájomne obohatili a zblížili. Oslávili sme aj Valentína.

            Naša veľká vďačnosť patrí predsedovi hokejového klubu HK Spišský Štvrtok Jurajovi Brinckovi za ponúknutie a umožnenie korčuliarskeho kurzu našim deťom, ale aj kamarátom zo ZŠ v Spišskom Štvrtku. Učili nás trénerka z krasokorčuliarskeho klubu V SNV, ktorá nám predviedla aj svoje kraso-umenie, ale aj hokejoví tréneri z hokejového klubu v SNV, ktorým taktiež veľmi vďačíme za ich úžasný prístup. Vždy, že keď sa spoja ľudia s dobrým úmyslom, výsledok stojí za to v podobe nezabudnuteľných detských zážitkov. Veríme, že aj vďaka týmto krásnym zážitkom otvárame deťom dvere do ich budúcnosti, kde sa budú tvoriť  ich záujmy, túžby, ciele a ašpirácie. Posledný týždeň bola prevádzka našej materskej školy prerušená a my sa tešíme na všetky prázdninové zážitky.      

            Marec už otvára svoju knihu a teší sa na vítanie jari.

            Aj my v našej škôlke sa tešíme, čo si pre nás prichystá. V prvom týždni zistíme, čo sú naši pomocníci v domácnosti, ako sa žilo bez nich a pravidlá ich používania. Všetky mamky sa určite veľmi potešia, keď sa deti o všetkom dozvedia aj v škôlke. Napríklad aká je voda užitočná a prečo, na čo všetko sa nám v domácnosti zíde, ako s ňou zaobchádzať. Elektrina, spotrebiče, bezpečné, aj nebezpečné situácie. So staršími deťmi navštívime knižnicu v Spišskej Novej Vsi, s mladšími v ZŠ v Spišskom Štvrtku. Vďaka projektu: „Čítame pre radosť“ si zriadime nové triedne knižnice a pustíme sa do spoznávania nových svetov schovaných v knihách. Medzitým sa však budeme už usilovne pripravovať na triedne súťaže v prednášaní „Mám básničku na jazýčku“ a na nevšedný rozprávkový Andersenov večer v škôlke. Prebudíme a privítame jar a veľkonočným zdobením v škôlke a v parku sa pripravíme na slávenie Veľkej noci, na šibačku a oblievačku.

          • Bratia mesiačikovia sa opäť striedajú. Vitaj Február!

          • S prvým mesiacom v roku prichádzali nové zážitky a naša materská škola ich opäť deťom ponúkla mnoho: Hneď po príchode zo zimných prázdnin sa deti tešili z nových hračiek, ktoré v škôlke objavili, ale aj z tých svojich, ktoré si mohli priniesť do škôlky. Kým sme si vyrozprávali všetky prázdninové a sviatočné príbehy, zima nás zabalila do mrazivých objatí a my sme pokusmi objavovali všetko, čo dokáže vyčarovať. Ale čo malé vtáčiky? Aj o tie sme sa postarali a priučili sa starostlivosti o ne. O tom, že zima štípe aj bez snehu sme sa presvedčili na Zimnej olympiáde. Zapálili sme si olympijský oheň a po dôkladnej športovej príprave sme sa pustili do športových disciplín. Potešili nás medaile a prvé tri miesta v každej triede. Už vieme, čo je to fair play. Našu škôlku  zahalili tajomstvá vesmíru a celú jednu triedu zahalilo aj prenosné planetárium, kde sme postupne cez vesmírne premietanie v kupole odhaľovali jeeho záhady. Objasnil nám ich skutočný ujo astronóm, ktorý nám doniesol ukázať aj svoj vesmírny ďalekohľad. Bol to obrovský zážitok.

            Kým príroda ešte spí, Február nám ponúka očakávanú fašiangovú, karnevalovú zábavu. Zistíme, aké možné povolania môžu ľudia vykonávať ale tiež popracujeme na sebe samých v prosociálnych hrách. Vytvoríme kapelu, spoznáme hudobné nástroje a stanú sa z nás skutoční muzikanti. Korčuľovanie si tiež pôjdeme skúsiť a určite odhalíme mužstvo nových talentov.

          • Nový rok je tu.

          • Ďakujeme december za tvoju štedrosť,  

            lásky dávania nikdy nie je dosť.  

            Vitaj január a vitaj nový rok!  

            Prines nám do každej cesty pevný krok!

             

            Vítame Vás v novom roku 2024 a želáme vám nech je plný zdravia, radosti, šťastia, úspechov a splnených prianí. Tešíme sa už na deti a nové spoločné zážitky a dobrodružstvá, ktoré nám tento rok prinesie.

            Mesiac december sa niesol v znamení lásky, vďačnosti, obdarúvania a radosti. Pre deti obzvlášť. Predsa všetko sa deje kvôli nim a vďaka nim. Vtom je to kúzlo a čaro Vianoc, zachovať tú záhadnú vianočnú moc. Od začiatku decembra sme sa už poctivo pripravovali na to veľké čakanie. Hneď prvého sme boli vyzdobiť stromček v parku a odštartovali adventné napätie. Privítali sme v parku Mikuláša a užili si balíčky, ktorými nás obdaril. Zážitok nám pripravil, keď nám stromček v parku rozžiaril. To, že sa na Vianoce veľmi tešíme sme ukázali našim hosťom na vianočných besiedkach, ktoré sme usilovne pripravovali a cvičili. Napokon sme si urobili štedrý deň aj v škôlke, kedy sme spoločne slávnostne stolovali a ukázali sme si naše zvyky a tradície. Privítali sme aj deti zo ZŠ zo súboru Nezábudka, ktoré nás obdarili vianočnými oblátkami a predviedli kus tradície. Pod škôlkarským stromčekom sme si našli prvé darčeky a radosť zo vzájomne predvedených piesní a  tancov. V novom roku sa už na seba nevieme dočkať, plní sviatočných dojmov a zážitkov, aby sme sa o ne vzájomne podelili. Darčeky si predstavíme a povieme si, čo pre nás znamenajú. Zistíme, čo všetko sa dá v zime robiť a aká je čarovná, oprášime zimné športy a keď bude snehu zahráme sa na olympiádu. Postaráme sa o vtáčiky a zvieratká v zime a spoznáme aj vesmír. Odhalíme všetky jeho tajomstvá.   

          • Dovidenia november, vitaj december!

          • Ani sme sa nenazdali a mesiac november sa nám vyparil ako jesenná hmla.  Zanechal v nás však veľa krásnych spoločných zážitkov. Oslávili sme spoločne Deň materských škôl, lebo škôlka je náš druhý domov a slávnostne sme na oblohu vypustili slniečkový balón s posolstvom nech svieti všetkým škôlkam a deťom pre radosť, ktorú v balóne posielame všetkým. Veríme, že priletí do všetkých srdiečok. Užili sme si zábavný farebný týždeň, kedy sme každý deň premenili našu škôlku na jednu farbu. Jesenné sychravé počasie a hravé aktivity nás pripravili na to, ako máme bojovať proti bacilom a ako sa preventívne vyhnúť chorobám. Navštívili sme lekáreň a zoznámili sme sa so všetkými zdravými potravinami. Ďakujeme tetám lekárničkám za vitamínové cukríky. Bacila „Becila“ sme napokon premohli. Zo zdravého ovocia sme si vytvorili vitamínovú hostinu a poriadne si na nej pochutnali. Z gaštanov sme si vytvárali krásne obrazce a z čarovného vrecúška postupe vyberali všetky zaujímavé materiály, ktoré nás obklopujú. Zistili sme aké majú vlastnosti a čo všetko sa z nich dá vyrobiť. Z. predškolákov sa na moment stali školáci. Sadli si totiž na vyučovaciu hodinu do lavíc  našej základej školy. Za tento krásny moment a možnosť nesmiere ďakujeme pani riaditeľke ZŠ a aj pani učiteľkám prvých ročíkov, kde sme stretli našich kamarátov zo škôlky. Radosť nám priniesol tiež prvý sneh a spolu s ním nastúpili prípravy na najočakávanejšie obdobie v roku, ktorého sa všetky deti nevedia dočkať.  Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili s nami do projektu „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“, spoločne sa nám podarilo okrem plných krabíc užitočných vecí aj znásobiť a vyzbierať veľké množstvo lásky a dobrého úmyslu: potešiť osamelých ľudí. 1. decembrový deň bol ako zo zasneženej rozprávky a odštartoval veľké adventné čakanie zdobením vianočného stromčeka v našom parku ozdobami vyrobenými z lásky. Tešíme sa na Mikuláša, na Vianočnú besiedku, ale aj na spoločné slávnostné stolovanie v kruhu našej škôlkarskej rodiny.  

          • Riaditeľské voľno

          • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

            Riaditeľka materskej školy Obrancov mieru 398/1, 053 14 v Spišskom Štvrtku týmto oznamuje, že v zmysle paragrafu 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov udeľuje dňa 8. decembra 2023 riaditeľské voľno z organizačných dôvodov.

                                                                                                                             Mgr. Veronika Holcnerová

          • Mesiac október

          •        Mesiac október v našej materskej škole bol mimoriadne štedrý na zážitky. Spoznávali sme skutočné zvieratká, kravičky aj ovečky, naučili sme sa o zvieratkách veľa zaujímavostí prostredníctvom zábavných hier a aktivít. Vyrobili sme si spoločne triednych šarkanov, ktorým sme dali mená a vzájomne si ich slávnostne predstavili. Užili sme si parádnu  šarkandiádu a zábavu na školskom dvore, aj sme si spoločne zatancovali. Navštívili sme školskú kuchyňu a jedáleň v základnej škole, aby sme zistili, kde a ako sa nám tie fajnučké obedy pripravujú, kým sa dostanú na naše škôlkarské stoly. Aj sme si tam pochutnali na zdravom ovocí. Ďakujeme pani kuchárkam, že nám ochotne všetko ukázali a vysvetlili. Spoznávali sme iné krajiny, ľudí v nich a ich zvyklosti. Z cesty okolo sveta sme sa vrátili k našim vzácnym a hodnotným zvyklostiam a tradíciám a venovali sme sa najdôležitejšej hodnote nielen mesiaca október, ktorý je venovaný Úcte k starším. Srdečne sme pozvali našich starých rodičov  k nám do škôlky, aby sme im spríjemnili popoludnie občerstvením, predstavili krátky program a s ich pomocou vyrobili darček, ktorý sme im venovali na znak vďaky za ich nekonečnú starostlivosť a lásku, na znak úcty a radosti z ich bytia. Veríme, že sa nám podarilo naplniť účel tohto stretnutia a sme veľmi vďační za ich prítomnosť. Čo môže byť  viac ako spoločne strávené príjemné chvíle. Táto okúzľujúca návšteva hostí v našej materskej škole potvrdila vzácnosť a dôležitosti starých rodičov v našich životoch. Aj milá návšteva z Klubu dohodcov v Spišskom Štvrtku nám nevšedne spríjemnila deň. Sme nesmierne vďační, že prijali naše pozvanie a prišli si prevziať maličkosti, ktoré sme im okrem programu prichystali na znak vďaky a úcty. Sme šťastní, že máme v obci nádherný vzor v tejto generácii, vďaka ktorej naša obec prekvitá zmysluplnosťou, žiari radosťou života a učí nás vzácnym hodnotám. Prítomnosť hostí pani predsedníčky a niektorých členov Klubu rozžiarila škôlku radosťou a príjemný rozhovor odhalil veľkorysosť pôsobenia klubu, ako aj  dôležitosť spájať všetky generácie v obci v zmysle zachovávania hodnôt spoločne tvoriacich históriu. Obdivuhodná energia, temperament, flexibilnosť a kreatívnosť členov Klubu prekvapila všetky deti, ale aj pani učiteľky, keď k nám s pozvanými hosťami prišla dokonca aj obľúbená rozprávková postava v podobe maskota a rozžiarila prekvapením a radosťou všetky očká. Nenachádzame slová vďaky, obdivu a úcty. Radosť z prežitých pocitov a dojmov z týchto zážitkov a stretnutí bude ešte dlho svietiť v našich srdiečkach. Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné chvíle.

                      V mesiaci november nás už čakajú ďalšie zážitky, na ktoré sa tešíme. Užijeme si oslavu Dňa materských škôl, farebný vitamínový týždeň, navštívime lekáreň a nacvičíme si ako bojovať s bacilmi a chorobami, ako chrániť svoje zdravie a skamarátime sa s prevenciou. Vyrobíme si ovocné poháre a spoznáme všetky zdroje zdravia. Nech sme zdraví ako buky a premôžeme všetkých bacilových záškodníkov. Čarovné vrecúško zas odhalí  vlastnosti materiálov a spoznáme ich úžitok.

                    Želáme všetkým príjemné spoločné rodinné chvíle počas jesenných a sviatočných dní v čase prerušenej prevádzky materskej školy. Tešííme sa na vás vo štvrtok dňa 2.11.2023

          • Štart školského roka 2023/2024

          • 1. septembrový mesiac sa nám chýli ku koncu a nám škôlkarom nazbieral plný košík nových zážitkov, hier, piesní, rozprávok, kamarátov a nových situácií. Užili sme si divadlo, oslávili otvorenie nového detského ihriska v parku a naučili sa spoločné škôlkarské pravidlá, ale aj pravidlá na ceste. Zažili sme tiež čarovný rozprávkový týždeň. Septembrové bohaté slniečko nielen novým deťom vdýchlo statočnosť v ich veľkom životnom kroku a ich odvaha naštartovala škôlkarské sebavedomie. Stali sa z nás VEĽKÍ SKUTOČNÍ škôlkari. Slzičky strachu z nepoznaného tečúcich po líčkach, poutierali starostlivé dlane pani učiteliek. Teraz sa už môžeme hravo vydať na cestu plnú pozávania, aby sa z nás raz stali šikovní školáci a múdre deti. Zo škôlky sa pomaly stáva domov istoty a bezpečia a núka priestor k poznávaiu seba a sveta. Ďakujeme všetkým rodičom za spoluprácu a dôveru. 

            Tešíme sa na nový mesiac Október, v ktorom sa odštartuje ponnúkaná krúžková činnosť. Čaká nás prezetácia triednych šarkanov, hravé pozávanie zvierat, exkurzia v školskej jedálni, aby sme zistili, kde sa nám naše zdravé jedlo pripravuje. O našom zdraví a fungovaní nášho tela sa tiež dozvieme najdôležitejšie poznatky. V závere mesiaca by sme si našich milovaných strakých radi uctili spoločne strávenými príjemnými chvíľami v tvorivej dielni pri čaji.      

          • Začiatok školského roka 2023/2024

          • Milí rodičia, milé deti,

            vítame vás v novom školskom roku 2023/2024. Radi by sme vás pred nástupom usmernili niekoľkými informáciami, aby začiatok školského roka prebehol plynule najmä pre novoprijaté detičky.

            • Naša prevádzka začína od 6:30 hod. a končí o 16:00 hod., pričom ranné schádzanie sa je do 8:00 hod. a od 15:00 hod. je možné preberanie detí. Názvy tried, ako aj mená pani učiteliek spolu so zoznamom detí nájdete na dverách tried, ktoré budú navštevovať.

            • Každé z detí bude mať svoju značku s menom, podľa ktorej nájdete svoju skrinku, kde prosíme umiestniť náhradné oblečenie.

            • Pohárik so zubnou kefkou a pastou prosíme po odovzdaní dieťaťa umiestniť v umyvárňach na danej značke svojho dieťaťa.

            • Pyžamko a pohárik na pitný režim prosíme odovzdať pani učiteľkám v triede.

            • V prvý deň nástupu budeme v plnej zostave všetky pani učiteľky s očakávaním nových spoločných zážitkov vítať radostne všetky deti.

            • Prvé rodičovské stretnutie sa uskutoční dňa 13.9.2023, čas upresníme a zverejníme na informatívnej nástenke na chodbe materskej školy. Na tomto stretnutí sa dozviete všetky potrebné organizačné informácie. Prosíme o trpezlivosť.

            • Prosíme tiež o trpezlivosť a spoluprácu pri adaptačnom procese detí a tiež, aby ste deti v čo najväčšej miere motivovali na prostredie materskej školy. Najefektívnejšia adaptácia nepochybne prebehne pri intenzite a neprerušovaní dochádzky dieťaťa ako aj pri aplikovaní čo najkratšej rozlúčky rodiča a dieťaťa pri rannom schádzaní sa.

            • Prosíme o rešpektovanie zdravotného stavu dieťaťa, aby deti pri nástupe neprejavovali známky žiadneho ochorenia.

            • Pri nástupe vám odovzdáme tiež potrebné tlačivá, ktoré po odovzdaní dieťaťa prosíme vypísať a odovzdať sprevádzajúcej osobe.

            • Vedzte, že vašu prvú rozlúčku s deťmi prežívame spolu s Vami a prosíme o dôveru a trpezlivosť.

            • Prosíme rodičov, ktorí ešte neodovzdali posteľnú bielizeň, aby tak učinili, čo najskôr.

            Tešíme sa na vás a veríme, že pri vzájomnej spolupráci a otvorenej komunikácii vykúzlime deťom krásne zážitky, poskytneme oduševnene všetky dôvody na radosť z materskej školy ako aj všetky dôležité vedomosti, zručnosti a návyky.

            Vopred ďakujeme za spoluprácu.

          • Výberové konanie na funkciu riaditeľa MŠ

          • Obec Spišský Štvrtok vyhlasuje v zmysle § 3 a § 4 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a § 5 zákona č. 552/2003 Z. z. o výkone práce vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov

            výberové konanie na funkciu riaditeľa / riaditeľky školy:

            Materská škola, Obrancov mieru 398/1, Spišský Štvrtok

            s predpokladaným nástupom od 01. septembra 2023.

    • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor

      Phasellrtsce scipitvarius mi. Cum sociistoque pentibus et magnis diarturtots nascetur rimulug maleada odiorbi dio gravida atcurus necuus a lorem. Maecenas tristique ori ac sem. Duis ultrices pharetra gna. Donec accumsan malesuada ornec sit amet eros. Lorem ipsum dolor sit amt consc tetuer aiing elit. Mauris fermentum tum magna. Sed laoreet aliquam leo. Ut te dolor dapbus eget elentu vel cursus eleifend elit. Aenean auctor wrna. Aliqua volutpat. Duis ac turpis. Integer rutrum ante eu lacuest um liberoisl porta vel sceleisque eget malesuada at neque. Vivam nibhus leo vel metus. Nulla facilisi. Aenean nec eros. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et trices posuere cubilia Suspendisse sollicitudin velit sed leo pharetra augue nec augue. Nam elit magnandrerit sit amet tincidunt ac viverra sed nulla.

      Donec porta diam eu massa. Quisque diam lorem interdum vitaedapibus ac scelerisque vitae pede. Donec eget tellus non erat lacinia fermentum. Donec in velit vel ipsum auctor pulvinar. Proin ullamcorper urna et felis. Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor eu est sagittis cursus sed eu ex. Suspendisse bibendum dignissim justo. Aliquam vestibulum magna at iaculis eleifend. Sed mattis ligula et sem egestas rutrum. Vestibulum vel ante nec erat fermentum varius. Curabitur tempus commodo velit, non commodo libero aliquam eu. Suspendisse hendrerit, urna ut convallis auctor, nunc arcu fermentum urna, eleifend vestibulum mauris nunc sit amet velit. Fusce quis massa non nibh pharetra commodo eu vel tortor. Pellentesque dui turpis, ornare at condimentum sit amet, interdum eget turpis. Praesent vitae ipsum maximus, tempus mauris ac, viverra enim. Nullam lorem lectus, venenatis sed porttitor at, cursus quis tellus. 

    • Kontakty

      • Materská škola Spišský Štvrtok
      • +421 911866565
      • Obrancov mieru 398/1 Spišský Štvrtok 05314 05314 Spišský Štvrtok Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje